Vrije tijd en cultuur

Op onze school is het ook mogelijk om deel te nemen aan allerlei extra activiteiten als leerling of leerkracht. Op deze pagina staat meer informatie over deze activiteiten.

Middagsport

Elke dinsdag-, donderdag- en vrijdagmiddag worden er in de sportzaal van de school sportactiviteiten voorzien onder toezicht (12u20 tot 12u55). Ook op woensdagmiddag  zijn er sportactiviteiten onder begeleiding in de sportzaal van de school, ofwel op een externe locatie (bv. Blaarmeersen – 13u tot 15u).

  • Tijdens de middagpauzes op dinsdag en donderdag worden er korte sportsessies georganiseerd. In overleg met de leerlingen wordt het programma samengesteld.
  • Op vrijdagmiddag wordt er samen getraind om de kracht, conditie en motoriek van het lichaam te verbeteren. We focussen hierbij op de uithouding, vormspanning, flexibiliteit, e.a. We bouwen dit rustig op met lichte oefeningen en veel repetities om dan over te gaan naar meer krachtige sessies met minder repetities. De fysieke opdrachten worden in postjes aangeboden die gedurende een bepaalde tijd of herhaaldelijk worden uitgevoerd. Suggesties om iets specifiek te verbeteren (bv. buikspieren, rug) zijn zeker bespreekbaar.
  • Op woensdagmiddag zijn er uitgebreide sportactiviteiten. Voor deze activiteiten wordt een kalender opgesteld. Een aantal activiteiten zijn in samenwerking met externe organisaties zoals Sport VlaanderenMoev, …
Cultuur op school

Onze school heeft zijn eigen cultuurwebsite 

Natuurlijk zijn Sint-Lucas leerlingen met kunst en cultuur bezig. Het is toch een kunstschool! Schilderkunst, architectuur, illustratie, film, fotografie, textielkunst, beeldhouwkunst, … Onze leerlingen hebben hiervoor gekozen, ze ontwikkelen hun talenten daarin en ze hebben oog en interesse voor iedereen die hen daarin voorging. Maar onze leerlingen zijn geen vakidioten en staan ook open voor de kunstvormen waar zij niet of zelden mee geconfronteerd worden in hun ateliers. 

Omdat wij het in Sint-Lucas belangrijk vinden dat opgroeiende jongeren geprikkeld worden door het rijke cultuuraanbod dat Gent in de aanbieding heeft, ook op gebied van podiumkunsten, hebben wij nu ook een eigen cultuurwebsite. Deze is enkel te gebruiken door mensen met een lucasgent-mailadres, dus alleen door leerlingen en leerkrachten van onze school. 

PODIUM, de cultuurpagina van KH Sint-Lucas, geeft niet alleen geregeld agendatips over interessante cultuur te beleven in de theater-, film- en concertzalen van onze stad, ze geeft ook de kans om voor een scholiervriendelijke prijs tickets te reserveren die de PODIUM redactie uitgekozen heeft.  

Al jaren bieden de leerkrachten Nederlands aan de leerlingen de kans om ’s avonds een theaterproductie te gaan beleven in bijvoorbeeld NTGent. Maar via de PODIUM-website willen wij dit aanbod breder en diverser maken door hen ook de kans te geven om een interessant klassiek concert te beleven, of een jazzconcert, of… wie weet wat er nog allemaal in de aanbieding komt! 

School Bibliotheek

Elke middag kunnen de leerlingen onze schoolbibliotheek bezoeken om er een boek of tijdschrift te ontlenen. Het is ook een rustige plaats om er tijdens de middag een boek te lezen. Via de computers in de bib kan je ook heel wat kranten, magazines en catalogussen raadplegen.