Laptopproject

Op de Kunsthumaniora Sint-Lucas digitaliseren wij om leerlingen en leerkrachten te laten groeien en de efficiëntie te verhogen in het leerproces. Wij willen doelgericht onderwijs aanbieden door in verbinding met elkaar de creativiteit en zelfredzaamheid bij leerlingen en leerkrachten te stimuleren.

laptopproject

Op de Kunsthumaniora Sint-Lucas werken we met een laptopproject. Ook indien u reeds een eigen toestel heeft, vragen we u om mee te stappen in de dit project. Vanaf dit schooljaar is dit in samenwerking met de firma Econocom.

De praktische afspraken overlopen samen met jou bij de start van het schooljaar. Als je achteraf nog vragen hebt, dan kan je steeds terecht bij het leerkrachtenteam, de ict‑coördinatoren of de directie. Ze zullen je graag te woord staan.

Inteken op het laptopproject kan vanaf 15 juni 2024. Indien je de laptop in de eerste schoolweek wil ontvangen, moet de bestelling ten laatste gebeuren op 1 augustus. Meer informatie over de HP laptop kan u hieronder vinden:

software

Educatieve pakketten met helpdesk

Voor de software werken we samen met Academic Software. Deze samenwerking zorgt ervoor dat onze schoolorganisatie, de leerkrachten én leerlingen altijd en overal met de meest actuele en kwalitatief hoogstaande software kunnen werken.

Elke leerling krijgt zo een pakket legale software en educatieve pakketten ter beschikking die ze thuis kunnen installeren via www.academicsoftware.eu.

Na inschrijving ontvangt u de login. 

Deze samenwerking levert ook een mooie besparing per leerling en per gezin.  Bovendien beschikken de leerlingen (en hun ouders, broers/zussen, …) zo over een externe, professionele helpdesk. Deze helpdesk helpt hen met alle mogelijke softwareproblemen. Waar nodig kan de computer zelfs worden overgenomen door specialisten om het probleem te verhelpen. De helpdesk is elke werkdag gratis bereikbaar (ook op woensdagmiddag) via live-chat, telefoon of per e-mail en staat dus ter beschikking voor alle gezinnen waarvan iemand leerling is op onze school.

Heeft u vragen, dan kan u steeds de helpdesk contacteren via mail naar info@academicsoftware.eu of telefonisch +32 (0)3 327 30 70 

smartschool

Ons digitaal schoolplatform

De communicatie naar de ouders verloopt via Smartschool. Ouders kunnen zelf geen contact opnemen via Smartschool met de leerkrachten; zij kunnen wel een bericht beantwoorden. Indien u zelf contact wilt opnemen, kan dit via de schoolmail: secretariaat@lucasgent.be

Tijdens de eerste lesweek ontvangt de leerling een loginbrief afgedrukt in drie delen. Het eerste deel is voor de leerling zelf en het tweede en derde deel dient om de co-accounts van de ouders te activeren.